Zó loop je lekker boodschappen te doen, en zó lig je in het ziekenhuis. Na valpartijen in hun supermarkt hebben twee vrouwen de winkels met succes aansprakelijk gesteld voor hun letsel. Door bemiddeling van letselschadebureau JBL&G ontvingen ze 23.000 en 11.500 euro schadevergoeding en smartengeld, nadat ze gevallen waren over respectievelijk een plastic lint en een pot mayonaise.

 

Een 23-jarige bezoekster gleed in maart 2017 in een supermarkt in Veenendaal uit over mayonaise op de vloer, nadat een medewerker daar een pot Calvé had laten vallen. Zonder de smeerboel af te zetten was hij er bij weggelopen, waarna de vrouw ten val was gekomen. Huilend van de pijn en schrik en onder de mayonaise moest ze vervolgens op eigen houtje de klantenservice zien te bereiken, want niemand van het personeel stak haar een handje toe. In het ziekenhuis werd een scheur in de meniscus vastgesteld.

In een supermarkt in Hilversum was een 69-jarige vrouw het slachtoffer. Zij gleed in april 2016 uit over een plastic lint dat op de vloer lag. Ze smakte tegen de grond en raakte buiten bewustzijn. In het ziekenhuis bleek dat zij een breuk in haar linkerheup had. Er zijn metalen platen en pinnen in aangebracht.

Beide slachtoffers schakelden letselschadebureau JBL&G uit Amsterdam in om de winkels aansprakelijk te stellen. De verzekeraars van beide supermarkten hebben nu een schikking getroffen. De 23-jarige vrouw die viel over de mayonaise en een gescheurde meniscus opliep, ontving in totaal 11.500 euro van ABN AMRO Schadeverzekeringen. Aan het 69-jarige slachtoffer met de gebroken heup na de val over het lint keerde verzekeraar AXA XL het dubbele bedrag uit: 23.000 euro. Het ging in beide gevallen om onder meer medische en andere extra kosten en een bedrag aan smartengeld.

 


Myreport twitter